ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου εόρτασε τον προστάτη του Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός του Ιερού Χρυσοστόμου στον Ι. Ν. Ευαγγελιστή Λουκά Λειβαδίων Χίου.


Στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Λειβαδίων πόλεως Χίου εορτάστηκε, εφέτος, η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, προστάτου του Ιερατικού Συνδέσμου Κληρικών Χίου με την τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κυρίου Μάρκου.

Ο εορτασμός περιελάμβανε: α) τη μεταφορά της ιεράς Εικόνας του Αγίου (έργο του Αγιογράφου Μάρκου Τσαμπλάκου - 2008) από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, όπου παρέμεινε από πέρυσι τον Νοέμβριο, στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Λειβαδίων πόλεως Χίου για τον φετινό εορτασμό, β) την τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, και γ) την παράθεση φιλοξενίας - κεράσματος μετά το τέλος της ακολουθίας.

Λίγο πριν τις 5.30 μ.μ. οι καμπάνες του Ναού ανήγγειλαν την άφιξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κυρίου Μάρκου. Ευλογητό έβαλε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Λιαδής.  

Ο Σεβασμιώτατος αφού διάβασε τα παλαιοδιαθηκικά αναγνώσματα του Εσπερινού, με αφορμή την προσωπικότητα και το πολύπλευρο έργο και την προσφορά του ιερού Χρυσοστόμου, μίλησε για το νόημα της ιεροσύνης, την υψηλή αποστολή της, αλλά και την θυσιαστική διακονία των ιερέων, που είναι πρώτιστα λειτουργοί και ποιμένες, αλλά και πρωτοστατούν στον κοινωνικό και προνοιακό έργο της Εκκλησίας μας. Αναφέρθηκε στην πολύπλευρη διακονία που έχουν αναλάβει οι κληρικοί της Χίου, στα γεύματα αγάπης, στην ιματιοθήκη της αγάπης, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των απόρων και ανασφαλίστων αδελφών μας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου, και το Γενικό και τα πολλά ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία, κ.ά. Και αναρωτήθηκε "ποιος μπορεί να πει για τους Ιερείς μου, τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, ότι δεν εργάζονται;"   


Είναι η πέμπτη χρονιά που ο Σύνδεσμος εορτάζει τη μνήμη του προστάτη του Ιερού Χρυσοστόμου.

Την πρώτη χρονιά, 12η Νοεμβρίου 2008, εόρτασε στην έδρα του Συνδέσμου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Γιαννιώδη.

Την δεύτερη χρονιά, 12η Νοεμβρίου 2009, εόρτασε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας πόλεως Χίου, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Χριστοφόρο Γουρλή.

Την τρίτη χρονιά, 12η Νοεμβρίου 2010, εόρτασε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Κωνσταντίνου.

Την τέταρτη χρονιά 12η Νοεμβρίου 2011, εόρτασε στο Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Σιγάλα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, που βρέθηκε στη Χίο για την ενθρόνιση του Μητροπολίτου μας.

Πηγή: syndesmosklchi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: