ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΦΑΝΕΝΤΩΝ ΣΑΜΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ Το αφιερωμένο στους εν Σάμῃ διαλάμψαντες και πεφανερωθέντες ομολογητές Αγίους Γρηγόριο, Θεόδωρο και Λέοντα ιστορικό μοναστήρι της Κεφαλληνίας

Στο ανατολικό τμήμα της Κεφαλληνίας που είναι και το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, γνωστό από την αρχαιότητα με το όνομα «Σάμος» λόγω του εξαιρετικά ορεινού εδάφους του, βρίσκεται κτισμένη σε περιοχή με πλούσιες φυσικές ομορφιές, φημισμένα σπήλαια και ιστορικά μοναστήρια η όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη της Σάμης με φυσικό λιμάνι που αποτελούσε, όπως και σήμερα, ένα σημαντικό σταυροδρόμι επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδος και Δύσης. 

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΠΑΡΙΟΣ (1721-1813) Ένας μεγάλος διδάσκαλος του Γένους και ένας φλογερός ζηλωτής της ορθοδόξου παραδόσεως

Μέσα στη χορεία των μεγάλων πνευματικών αναστημάτων της Ορθοδοξίας εξέχουσα θέση κατέχει ο εν Χίῳ οσιακώς κοιμηθείς στις 24 Ιουνίου 1813 Άγιος Αθανάσιος ο Πάριος, ο οποίος αναδείχθηκε διαπρεπής θεολόγος, φωτεινός διδάσκαλος του Γένους, ακαταπόνητος εθναπόστολος, στερρός υπέρμαχος της Ορθοδοξίας, απαρέγκλιτος φρουρός και θεματοφύλακας της ορθοδόξου παραδόσεως, πολυγραφότατος συγγραφέας, ηγετικό στέλεχος του φιλοκαλικού κινήματος, ιδρυτής και σχολάρχης της περιωνύμου Μεγάλης Σχολής της Χίου. 

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Σε πανηγυρικό κλίμα η ανακήρυξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Νικολάου σε επίτιμο μέλος του Ι.Σ.Κ.Ε

19.06.2013 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ Νικολάου σε επίτιμο μέλος του Ι.Σ.Κ.Ε κατόπιν αποφάσεως της Γ.Σ του Φεβρουαρίου. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την 17η Ιουνίου στην αίθουσα ΄΄Ευγένιος ο Αιτωλός΄΄ στο Καρπενήσι σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα παρόντος πλήθους Ιερέων.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Η παρουσία του ΙΣΚΕ δια του Προέδρου του στην εκπομπή ΑΝΑΤΡΟΠΗ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Ο Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής εκπροσωπώντας τον ΙΣΚΕ και τη θέση του για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως εκφράστηκε στην ανακοίνωση-δελτίο τύπου της 23ης Μαΐου 2013, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση έλαβε μέρος στην εκπομπή του MEGA "ΑΝΑΤΡΟΠΗ".

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ Ένας φλογερός απολογητής του χριστιανισμού και ένας ένδοξος μάρτυς Χριστού

Ανάμεσα στους θαρραλέους υπερασπιστές και ένθερμους αγωνιστές της χριστιανικής πίστεως κατά τον Β΄ μ.Χ. αιώνα συγκαταλέγεται και ο τιμώμενος την 1η Ιουνίου Άγιος ένδοξος μάρτυς Ιουστίνος ο φιλόσοφος, ο οποίος αναδείχθηκε σθεναρός υπερασπιστής των διωκομένων χριστιανών, ελέγχοντας τη βάρβαρη αυθαιρεσία των Ρωμαίων αυτοκρατόρων και αφήνοντας ως πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη ένα σημαντικότατο συγγραφικό έργο. Ο χαρακτηριζόμενος από τους αρχαίους εκκλησιαστικούς συγγραφείς ως «θαυμασιώτατος» Άγιος Ιουστίνος ο φιλόσοφος γεννήθηκε περί το 100-110 μ.Χ. στην πόλη Φλαβία Νεάπολη της Παλαιστίνης, η οποία κτίσθηκε στα ερείπια της αρχαίας βιβλικής πόλεως Συχέμ της Σαμάρειας, εκεί όπου ο Χριστός υποσχέθηκε να δώσει στη Σαμαρείτιδα το ζωντανό νερό της διδασκαλίας Του.