ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Η διήμερη επίσκεψη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. στη Χίο (δελτίο τύπου - φωτογραφίες)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Χίου Ψαρών και Οινουσών το διήμερο Δευτέρα 4 Ιουλίου και Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 υλοποιώντας με αυτόν τον τρόπο σχετική απόφαση του.

Την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 το Δ. Σ. έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μητροπολίτη της ακριτικής Μητροπόλεως Χίου Ψαρών & Οινουσών κ. Μάρκο. Ο Πρόεδρος π. Γεώργιος Κωνσταντίνου απένειμε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη εκ μέρους όλου του Δ.Σ. Τιμητική Πλακέτα ανακηρύσσοντάς τον Επίτιμο Μέλος του Ι.Σ.Κ.Ε εφαρμόζοντας σχετική απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως της 21ης Φεβρουαρίου 2013. 


Με την ίδια απόφαση είχαν ανακηρυχθεί και έχουν τιμηθεί ως επίτιμα Μέλη του Ι.Σ.Κ.Ε. οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Καρπενησίου κ. Νικόλαος και Κηφισίας κ. Κύριλλος. Να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση της 22ας Φεβρουαρίου 2011 πήρε την απόφαση να τιμηθούν οι Μητροπολίτες Κονίτσης κ. Ανδρέας, Αργολίδος κ. Ιάκωβος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ & Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, ανακηρύσσοντάς τους ως επίτιμα Μέλη του Ι.Σ.Κ.Ε. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών & Οινουσών κ. Μάρκος ευχαρίστησε το Δ.Σ. για την επίσκεψη και την τιμή που του έγινε και διαβεβαίωσε το Πρόεδρο και τα Μέλη, πως στέκεται στο πλευρό του Ι.Σ.Κ.Ε. Τόνισε επίσης πως στους δύσκολους καιρούς που περνά η Πατρίδα μας είναι πολύ σημαντική η προσφορά της Εκκλησίας με τους Επισκόπους και κληρικούς της προς τον λαό του Θεού. 


Το Δ. Σ. επισκέφθηκε τα γεύματα αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου όπου δεκάδες εθελοντές Κληρικοί και λαϊκοί προετοιμάζουν και διανέμουν καθημερινά 670 μερίδες φαγητού. 

Πραγματοποίησε επίσης προσκυνηματική επίσκεψη στα εξής Προσκυνήματα της Νήσου. 

1. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Μηνά Βίκτωρος και Βικεντίου όπου φυλάσσονται α) τεμάχιο λειψάνου του πρωτομάρτυρος της Χίου Αγίου Ισιδώρου, β) τεμάχιο λειψάνου του Αποστόλου Θωμά και γ) τα λείψανα του εθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτη Χίου Πλάτωνος Φραγκιάδη. Με φόντο τον μεγαλοπρεπή Ναό το Δ.Σ. απηύθυνε δια των μέσων ενημέρωσης μήνυμα για την ενίσχυση της οικονομικής ζωής των νησιών που βάσταξαν το βάρος και τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού με την χρησιμοποίηση των προσκυνηματικών περιηγήσεων (θρησκευτικού τουρισμού).


2. Στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή των Αγίων Μηνά Βίκτωρος & Βικεντίου όπου μέσα σε κλίμα συγκίνησης το Δ.Σ. αφού προσκύνησε στο Καθολικό, έψαλε τον εθνικό Ύμνο της Ελλάδος μπροστά στα οστά των σφαγιασθέντων από τους Τούρκους Χριστιανών κατά τις σφαγές της Χίου (1822) και τα οποία φυλάσσονται σε παρεκκλήσιο εντός της Μονής. 


3. Στο Ιερό προσκύνημα Αγίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου στους πρόποδες του Αίπους. 


4. Στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος.


5. Στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Αυτοκρατορική Νέα Μονή με τα θαυμάσια ψηφιδωτά. 

6. Στην Ιερά Μονή Παναγίας Βοηθείας όπου και τα ιερά λείψανα του ιδρυτού και κτίτορος της Μονής Οσίου Ανθίμου του Χίου. 

7. Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πλακιδιωτίσσης Καλλιμασιάς. 

Στην Ιερά Μονή Πλακιδιωτίσσης πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. με πολλά επίκαιρα θέματα και συγκεκριμένα: 

1) Τελική αξιολόγηση των επιπτώσεων του Νόμου 4387 και αντιμετώπιση τους 

2) Σύνταξη και προώθηση υπομνήματος περί των στρεβλώσεων και αδικιών του Νόμου 4387/2016 προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, την Ιερά Σύνοδο, και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

3) Σύνταξη διαβήματος διαμαρτυρίας συνοδευτικής του υπομνήματος προς την Πολιτεία 

4) Προγραμματισμός ενημερωτικών δράσεων-επισκέψεων (σε Ιερές Μητροπόλεις) 

5) Οι επιπτώσεις που προκάλεσε το προσφυγικό ζήτημα στη ζωή και την Οικονομία των Νησιών του Β.Α. Αιγαίου και πρόταση για στήριξη τους από την Εκκλησία με την ενεργοποίηση των προσκυνηματικών περιηγήσεων (θρησκευτικού τουρισμού) προς τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου.

6) Τις προθέσεις της Πολιτείας για την διαμόρφωση των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας στα θέματα αναθεώρησης του Συντάγματος και του μαθήματος των Θρησκευτικών. 

7) Η υπό σύσταση άτυπη Νομική Υπηρεσία του Ι.Σ.Κ.Ε 

8) Έλεγχος Μητρώου Μελών Ι.Σ.Κ.Ε. και εμπλουτισμός το με σύγχρονα στοιχεία επικοινωνίας. 

Για όλα τα θέματα αυτά ο Ι.Σ.Κ.Ε. θα ενημερώσει με δελτία τύπου. 

Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλλιμασιάς προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκελεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου π. Νεκταρίου Επιτροπάκη και συλλειτουργούντων των Μελών του Δ. Σ. καθώς και Ιερέων του τοπικού Συνδέσμου Κληρικών Χίου. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού προέδρου του Ι.Σ.Κ.Ε. π. Ιωάννου Κατωπόδη.


Στην Ενοριακή αίθουσα της ενορίας Καλλιμασιάς υπήρξε ενημέρωση για επίκαιρα θέματα από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Ι.Σ.Κ.Ε., ανταλλάχτηκαν απόψεις με τους Ιερείς του τοπικού Συνδέσμου Κληρικών Χίου. 


Τέλος το Δ. Σ. περιηγήθηκε στην Καλλιμασιά (Ταφικό μνημείο Πατριάρχου Ιωακείμ Δ΄, στο λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς, στον Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού επισκόπου Κυζίκου. 

Εκ του Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: