ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΚΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου κληρικών Ελλάδος συνήλθε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 σε τακτική συνεδρίαση και αφού ασχολήθηκε με όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1) Η επίσκεψη στη Χίο αποτιμάται ως επιτυχής, διότι υλοποιήθηκε παλαιότερη απόφαση της γενικής συνέλευσης, και δόθηκε η δυνατότητα να εκφραστεί ή βούληση του ΙΣΚΕ για άνοιγμα προς κληρικούς αδελφούς και επισκόπους. 

2) Για το θέμα του Μαθήματος των Θρησκευτικών ο ΙΣΚΕ ενημερώνει ότι τοποθετήθηκε επί του θέματος έγκαιρα με υπόμνημα του, το οποίο συντάχθηκε και εστάλη τον Νοέμβριο του 2015 και στην Ιερά Σύνοδο και στο Υπουργείο Παιδείας και μάλιστα διαμαρτύρεται γιατί αγνοήθηκε τεχνηέντως από όλες τις πλευρές, παρότι μεγάλο ποσοστό των κληρικών είναι και αυτοί θεολόγοι και θα μπορούσαν να έχουν άποψη βαρύνουσας σημασίας στον διάλογο των δύο πλευρών. Έχοντας λοιπόν ο ΙΣΚΕ εκφράσει τη γνώμη του στο χρόνο που έπρεπε, δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε μια άγονη επικοινωνιακή αντιπαράθεση, που αποπροσανατολίζει τον χειμαζόμενο από την σοβούμενη πολύπλευρη κρίση λαό, ο οποίος παρηγορείται και στηρίζεται από την Εκκλησία του, αλλά ζητά και την επίλυση των πολλών συσσωρευμένων προβλημάτων του από την Πολιτεία.


3) Για το θέμα της χειροτονίας των λεγομένων «αμίσθων» κληρικών ο ΙΣΚΕ ερευνά το ζήτημα από νομικής πλευράς, με ερωτήματα για την νομική και εργασιακή κατοχύρωση τους, και προσεχώς θα θέσει προς συζήτηση και προβληματισμό τα όποια τεκμηριωμένα συμπεράσματα.


4) Ορίστηκε 3μελής ομάδα εργασίας για την ψηφιοποίηση των στοιχείων επικοινωνίας των μελών του ΙΣΚΕ, η οποία θα συμβάλει στην άμεση και με λιγότερα έξοδα ενημέρωση και επικοινωνία με τα μέλη του, σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: