ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Απάντηση στην φραστική επίθεση εναντίον του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ

Απάντηση στην φραστική επίθεση εναντίον του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμμητού κ. Δανιήλ, ο οποίος παρίστατο ως ομιλητής σε τακτική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας αναφερόμενος, εκτός θέματος, στον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος, εξαπέλυσε φραστική επίθεση εναντίον του Ι.Σ.Κ.Ε. αμφισβητώντας μάλιστα την θεσμική του οντότητα. 
Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως μετά από ενημέρωση απο τον κ. Φίλη προς τη Σύνοδο η θέση του Ι.Σ.Κ.Ε. είναι να διακοπεί ο μισθός των αγάμων κληρικών και άλλα θέματα που αφορούν στην μισθοδοσία των κληρικών.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον π. Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη, εκπρόσωπο τύπου του Ι.Σ.Κ.Ε. και κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, ο οποίος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα π. Βασίλειο Χρηστίδη, παρακολούθησαν εμβρόντητοι τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Καισαριανής. 

Στην ένσταση του εκπροσώπου τύπου του Ι.Σ.Κ.Ε. ότι αυτά που είπε ο Σεβασμιώτατος δεν ισχύουν και ότι δεν έχει σωστή ενημέρωση, ο Σεβασμιώτατος τον χαρακτήρισε μπροστά σε όλους αυθάδη και απαίτησε να φύγει αμέσως αλλιώς θα αποχωρήσει εκείνος, ακολούθησε έντονος διάλογος και ο Σεβασμιώτατος βγήκε από τον Ναό ωρυόμενος για να επιστρέψει μετά την αποχώρηση του π. Κωνσταντίνου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος αποδοκιμάζει την απρόκλητη, αναίτια και άδικη επίθεση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ εναντίον του Ι.Σ.Κ.Ε., η οποία έγινε δημόσια ενώπιον των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας.

Η αμφισβήτηση της οντότητας του Ι.Σ.Κ.Ε. αποτελεί συνάμα αμφισβήτηση του νόμιμου Καταστατικού του, του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (Νόμος 590/1977 άρθρο 63), αλλά και της αριθ. 2206 4659/2193/14/11/1978 Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποτελεί τέλος προσβολή προς όλα τα μέλη του, εγγάμους και αγάμους κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Ι.Σ.Κ.Ε. δεν επιτρέπει σε κανέναν να κάνει διάκριση, όσον αφορά την ισότητα στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ως μέλη του, ανάμεσα στους εγγάμους και αγάμους κληρικούς αδελφούς μας, για τους οποίους υπάρχει ως ζωντανή δύναμη και σαν συλλογικό όργανο ο Σύνδεσμος.

Από πλευράς Ι.Σ.Κ.Ε. δεν υπήρξε συνάντηση με τον υπουργό παιδείας και φυσικά το υποτιθέμενο περιεχόμενό της περί μισθοδοσίας αγάμων ή εγγάμων κληρικών αποτελεί προϊόν αρρωστημένης φαντασίας.

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος αποτελούμενος από αγάμους και εγγάμους πρεσβυτέρους και διακόνους λειτούργησε, λειτουργεί και θα λειτουργεί μέσα στους κόλπους της Ελλαδικής Εκκλησίας. Εργάζεται για την ενότητα της Εκκλησίας μας, η οποία συμπεριλαμβάνει Επισκόπους, Πρεσβυτέρους και Διακόνους, αλλά και τους Λαϊκούς αδελφούς μας.

Ο Ι.Σ.Κ.Ε. δεν πατρονάρεται από κανέναν, διατηρεί ακέραιο το δικαίωμά του να αναφέρεται και να συναντάται χωρίς μεσάζοντες προς οποιαδήποτε Αρχή, όταν παρίσταται ανάγκη, στέκεται απέναντι σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δίκαια του εφημεριακού κλήρου, όλων των αγάμων και εγγάμων αδελφών μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: